Sidor

onsdag 22 oktober 2014

Hur hänger psykologins historia ihop med samhällsutvecklingen?

Förklara med 2-3 meningar hur psykologins historia hänger ihop med samhällsutvecklingen.

7 kommentarer:

  1. När utvecklingen inom samhället sker får man flera medel att undersöka beteendet och får en bättre förståelse. Man får även flera sätt att "bota" psykologiska sjukdomar. Exempelvis på senare år när depression har blivit större i vårt samhälle blir forskare inom psykologin tvungna att hitta en lösning på problemet, och när de väl har hittat en lösning kommer samhället kunna forma sig efter det.
    /Grupp 2

    SvaraRadera
  2. Vetenskapen om psykologi och samhället påverkar hela tiden varandra. Beroende på vad som behövs under olika epoker utvecklas olika områden inom psykologin. T.ex. under världskrigen var det viktigt att få så bra fungerande soldater som möjligt därför utvecklades laganda och ledarskap mycket under denna period

    //Grupp 1

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Skinners upptäckt om betingning gjorde väg för beteendeperspektivet och alla dess godsaker. Alltså utvecklas synen på psykologi jämt. #såattsäga

    Vi gick från att studera hur tyska soldater påverkades av massmord under WW2 till att studera mentala handikapp i mer modern tid.

    // Grupp 5

    SvaraRadera
  5. Det har med teorier och forskning att göra. Hade inte många forskare forskat kring psykologi så hade vi inte kunnat göra framsteg i utvecklingen i samhället. Vi kan lättare veta hur vi ska göra saker på grund av de teorier som finns. Vi vet också hur vi ska agera och vara i olika situationer på grund av de normer och värderingar som finns som har tagits fram i forskning.

    grupp4

    SvaraRadera
  6. Psykologins historia och samhällsutvecklingen hänger ihop genom att psykologin har gjort att samhället utvecklas mer .

    SvaraRadera